Turizmi

-Nxit dhe promovon vlerat në fushën e monumenteve të kulturës (trashëgiminë që ruajnë gjurmët e tyre nga lashtësia deri në ditët e sotme.

2

 • Parku Arkeologjik i Amantias.
 • Lapidarët.
 • Skulpturat monumentale.
 • Shtëpitë e vjetra.

-Ruan dhe promovon zonat e ruajtura (monumentet në natyrë)

 • Shpella e Velcës.
 • Shpella e Shkruar.
 • Rrethi i Plakës. (Brataj)
 • Rrapi i Mesaplikut.
 • Rrapi i Shenvarrvares.(Velcë)
 • Rrapi i Madh. (Bashaj)
 • Rrepet e Drashovicës.
 • Ullinjtë e Trubullit.(Karbunar)

-Nëpërmjet panaireve promovon traditat në prodhimin e gatimeve sipas krahinave.

-Nxit dhe promovon turizmin kulturor. (Guidat turistike)

Të gjitha këto për të nxitur turizmin natyror, kulturor dhe kulinarinë në Bashkinë e Selenicës.

viber-image